KIYMALI PİZZA
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yumurta(sarısı üzerine beyazı hamuruna)
- 2 yeme kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiğine un
- 200 gr kıyma (orta boy 1 kase dolusu)
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 adet sivri biber
- tuz, baharat
- maydanoz
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Su ve sütü ılıtalım ve yoğurma kabına alalım. Şekeri ve mayayı ilave edelim 5 dakika kadar bekletelim. Sonra sıvıyağ, yumurta ve tuzunu ilave edelim. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu elde edelim. Hamur hazır olunca oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyelim ve tekrar yoğuralım. Hamurumuzu 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Üzeri için kıymayı pişiriyoruz diğer malzemeleri yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyip tuz, baharat ekleyip harmanlıyoruz.
- Hamurdan bezeler yapalım. Tabak şeklinde elimizle açalım ve yağlanmış tepsiye alalım. Üzerine harcımızdan bolca koyalım ve kenarlara yumurta sarısı sürelim.
- 5 dakika tepside bekletelim ve 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " KIYMALI PİZZA "