Hamsi Kızartması
Hep karadenizliler mi yapa hamsiyi:) Bizde yaparız, bizde severiz.. Hazır kış günlerindeyiz tam da mevsimi bol bol yiyebiliriz. Rabbim olmayanlara da versin inşallah. Yapması da yemesi de keyifli bana göre. Çerez gibi gidiyor:) Onun için ne yapıyoruz yanına güzel bir pilav yapıyoruz. Tarif için TIKLAYINIZ..Birde ne yapıyoruz tatlı yerine güzel bir peynirli un helvası yapıyoruz. Tarif için TIKLAYINIZ..
Yani en az 1 saat uğraşıyoruz, 10 dakikada tüketiyoruz:)
Gözünüz korkmasın o kadar da zor değil sadece hamsi kızartmanın püf noktaları var hemen paylaşıyorum..
Malzemeler:
- 1 kg hamsi
- Kızartmak için bol sıvıyağ
- tuz
- un yeteri kadar
Öncelikle hamsileri temizleyelim ve en az 3 kere bol suda yıkayalım. Ardında tuzunu atalım ve harmanlayalım. Bir müddet bekletelim ki tuzunu alsın. Ardından hamsileri una her tarafını batıralım. Çokta unlu olmasın yoksa yağda kızartacağımız için kararma olur.
Balık tavamıza bol sıvıyağ koyalım. Bol diyorum çünki hamsileri kızartırken alt üst yapmayacağız. Böylece hamsilerimiz dağılmadan güzel güzel kızaracak. Kızgın yağda balıklarımızı kızartalım. Çok fazla da kızartmıyoruz çünki kuruma yapar pembemsi olacak. Bu şekilde tavayı arasıra sallayarak balıklarımızı kızartalım. Tadına doyulmaz nefis çıtır çıtır:) Salatayla servis edelim ki tadı çıksın:) Afiyet olsun:)
Kızartma yaparken yağ içine bıraktığınız birkac parça maydanoz balık kokusunu bir nebze olsun alıyor:)
YanıtlaSil