Malzemeler:
- Yarım kg mantar
- 1 kg tavuk eti
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz, baharat
Yapılışı:
- Doğranmış tavuk bonfile(göğüs) eti ve mantarı saçımıza yada teflon
tenceremize alalım. Suyunu bırakıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak
pişmeye bırakalım. Suyunu çekince üzerine yağını daha sonra yemeklik
doğradığımız domates, soğan, biber ve salçayı ekleyelim. Kısık ateşte
pişmeye bırakalım. Tuzunu ve baharatını ekleyelim, sebzeler pişince
ocağımızı kapatalım.
- Lezzeti garanti bence oldu olmadı derdi de yok üstelik, oldukça pratik bir tarif. Hemen hemen herkesin bildiği ve yağtığı bir yemek. Sizde deneyin lütfen.
- Pilavla servis edelim, Afiyet olsun :)
DİĞER YEMEK TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN
TIKLAYINIZ..
Paylaş:
Henüz Yorum Yok " Mantarlı Tavuk Sote "