KASEDE PATATESLİ BÖREK
Merhabalar sevgili takipçilerim size harika bir börek tarifim var. Sos olarak akılda kalıcı masrafsız bir sos kullandım. Böreğim çıtır çıtır harika ama en sevdiğim tarafı görüntüsü. İkram ederken çok rahat oluyor. Hem yer kaplamıyor hem şık duruyor. Ben sık sık bu böreği tercih ediyorum. Daha önce kıymalı kase börek yapmıştım. Bu da onun patateslisi. Akşam yemeğinde de tercih edilebilecek bir börek tarifi. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Buyrun tarifim..Malzemeler:
1 paket hazır yufka (6 adet)
Sosu için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
İç malzeme:
5-6 adet patates
1 adet soğan
2-3 adet yeşil biber
yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
nane, kırmızı pul biber, karabiber, tuz (1'er tatlı kaşığı kadar)
Maydanoz (isteğe bağlı)
Üzeri için:,
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim. İsterseniz küçük küçük doğrayabilirsiniz. Minik doğranmış soğan ve biberleri ekleyelim. Baharatları sıvıyağı ve isteğe bağlı olarak yeşillikleri ekleyip güzelce karıştıralım.
Yufkayı tezgah üzerine açalım. Artı şeklinde 4'e bölelim. 1 parça yufkamızı su ve sıvıyağdan oluşan sosumuzla iyice soslayalım. Kase içine yufkayı pileli bir şekilde yerleştirelim. Alt kısmı biraz kalın olacak şekilde yerleştirelim kaseye. Ters çevireceğimiz için yufka üstte daha kalın olmalı. Yufka üzerine patates harcımızdan bolca yerleştirelim ve iç harcımız hapsolacak şekilde yufkayı kapatalım. Daha sonra ters çevirerek yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsimize böreklerimizi alalım. Şekil için ayrıntılı resimler yardımcı olacaktır.
Bu şekilde bütün yufkalara şekil verelim. 24 adet böreğimiz oluyor. Üzeri için yumurtayı çırpalım. Sıvıyağı ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin üzerine sürelim. Susam çörek otu ekleyelim.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında böreklerimiz altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Sıcakken servis edelim. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır bir börek. Çayla servis edelim. Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " KASEDE PATATESLİ BÖREK "