KÜRDAN (İSLİM) KEBABI
Malzemeler:
- 7-8 adet patlıcan
- kızartmak için sıvıyağ
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- Galeta unu
- 1-2 diş sarımsak
- tuz,kimyon,karabiber veya bir miktar köfte harcı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Kürdan
- domates, biber (yeteri kadar)
Patlıcanları boyuna ince ince keselim ve kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım. Patlıcanlar kızarırken köftemizi hazırlayalım. Kıymaya rendelediğimiz soğanı sarımsağı ekleyelim. Yumurtayı kırıp baharatlarını atalım. Kimyonu bol tutalım ki gerçekten çok lezzet katıyor. Sonra köfte kıvamı alana kadar galeta unu ekleyelim(robotta çekilmiş bayat ekmek içide olur). Köftelerimize büyük bir misket şekli verelim:) ve kızartalım. Kızarma işlemi bu yemeğin oyalayan kısmı bundan sonrası çok kolay ve zevkli:)
Bu şekilde iki patlıcan ortasına köfte yerleştirilerek bohça şeklinde kapatalım ve açılmaması için üzerine kürdan saplayalım, domates ve biberle süsleyelim.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayalım ve fırın kabımıza yerleştirelim. Üzerine salçalı suyumuzu gezdirelim ve fırınlayalım. Malzemeler piştiği için 15 dk kadar fırında kalması yeterli olacaktır. Pilavla servis edelim yoksa çerez gibi gidiyor doyurmuyor :) Afiyet olsun :)
Henüz Yorum Yok " KÜRDAN (İSLİM) KEBABI "