Scroll To Top
Son yazılar

9 BİTKİLİ ZAYIFLAMA ÇAYI

Bir televizyon programında paylaşılan 9 lu çay tarifini bende sizlerle paylaşmak istiyorum. Yalnız tam etki istiyorsanız verdiğim bitkilerin aynısını alın aktardan. Cinnema yerine sinameki almayın mesela. Herbir otun farklı etkileri var. Mesela çoban otu metabolizmayı hızlandırıyor, cinnema bağırsaktan şeker emilimini azaltıyor. Hazır olarakta satılıyor bu çay ama uzmanlar demleme çayın daha etkili olduğunu söylüyor. Eğer diyetle desteklerseniz 1 haftada rahat 4-5 kilo verirsiniz. Diyet yapmasanızda verirsiniz birçok yorum okudum gerçekten etkili bir çay. Buyrun tarifim..

9 bitkili zayıflama çayı tarifi....

Karışım içeriğindeki bitkiler:
- Mate çayı
- Kekik (ancak bildiğimiz siyah kekik değil beyaz bilye kekik)
- Çoban çökerten
- Barut ağacı kabuğu
- Yeşil çay
- Sinirli ot
- Biberiye
- Funda yaprağı
- Cinnema

Hazırlanışı:

  • Barut ağacı kabuğunu küçük küçük parçalara ayırıyoruz ve parmak ucuyla ufak bir tutam bir kaba alıyoruz. Büyük bir tutam yeşil çay, bir iki yaprak cinnema atıyoruz. Geri kalan bütün bitkilerden parmak ucuyla bir tutam ekliyoruz. Bir içimlik karışım silme bir yemek kaşığını dolduracak kadar olacak. Karışımı hazırladıktan sonra kaynamış suyu bu karşımın üzerine döküp demlemeye bırakıyoruz. Kaynatmıyoruz kesinlikle demleme yoluyla yapılıyor. 75 kilo üzerinde iseniz 1 lt su ile hazırlayabilirsiniz. Ancak 75 kilodan az iseniz günde 2 fincan içmeniz yeterli olacaktır.
Önemli notlar:

- Tansiyon rahatsızlığı olanlar çayı ya hiç içmesin ya da bilye kekikten çok çok az kullansın. Çünkü tansiyonu yükseltiyormuş.
- Çok kilolu olmayanlar günde en fazla 2 fincan içebiliyor.
- Fazla kilolu olanlar maksimum 5 fincan içecek. Fazlası zararlı.
- Özellikle sabah kalkar kalkmaz yüzünüzü bile yıkamadan önce bu çayı demleyin:)
- İlk kullanmaya başlandığında ayda 10-15 kilo rahat veriyorsunuz.
- Duraklama dönemine girildiğinde akşam yemeklerinde sadece salata ile geçiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

Paylaş:

Henüz Yorum Yok " 9 BİTKİLİ ZAYIFLAMA ÇAYI "