KOLAY BAKLAVA (HAZIR YUFKADAN)
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- Fındık yada ceviz (yeteri kadar)
- 250 gr tuzsus tereyağ (margarin ebatında)
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Baklavalık yufkayı iki kat olacak şekilde tezgaha açalım. İçine fındık ya da ceviz serpelim ve sıkı sıkı saralım. Ben oklavayla sardım daha pratik oluyor. Sardığımız yufkayı dilediğimiz ebatta keselim ve tepsiye sıkı sıkı yerleştirelim. Bu şekilde bütün yufkaları saralım.
- Üzerine eritilmiş tereyağını bolca ekleyelim ve 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Üzeri kızarınca fırından alalım.
- Şerbeti verilen ölçülerde hazırlayalım.
- Tatlımızın şerbetini servis etmeden az önce soğuk yada ılık olarak verelim. 5 dakikada çekiyor şerbetini.
- Afiyet olsun:)
Henüz Yorum Yok " KOLAY BAKLAVA (HAZIR YUFKADAN) "