TEPSİ PİZZASI
Şöyle nefis bir pizzaya kim hayır diyebilir ki? Ev yapımı pizza bence hazır pizzalardan daha güzel oluyor. Hem istediğin malzemeyle yapabiliyorsun hem de yaparken eğleniyorsun. Hele ki çocuğunuz varsa pizza yapmayı kısa zamanda öğrenmelisiniz:) Daha önce paylaştığım pizza tariflerim vardı bu da tepsi de pizza daha pratik. Hamur açma derdi yok tepsiye gelişi güzel yayılmış bir hamur ve bol malzeme. Hepsi bu kadar pizzanız 20 dakikada hazır. Şimdi gelelim tarife..Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yumurta
- 25 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiğine un
- Yarım kangal sucuk (artırabilirsiniz)
- 3 adet domates
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı kekik
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Su ve sütü ılıtalım ve yoğurma kabına alalım. Şekeri ve mayayı ilave edelim 5 dakika kadar bekletelim. Sonra sıvıyağ, yumurta ve tuzunu ilave edelim. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu elde edelim. Hamur hazır olunca oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyelim ve tekrar yoğuralım. Hamurumuzu 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Bu arada üzeri için malzemelerimizi istediğimiz ebatlarda doğrayalım ve biraz tuzla harmanlayalım. Kaşar hariç tabi kaşarı fırından çıkınca pizzamızın üzerine ekleyeceğiz.
- Dinlene hamurumuzu hafif yağlanmış fırın tepsimize elimizle bastırarak yayalım. Üzerine sosumuzu dökelim ve elimizle her tarafına sürelim.
- Hamurumuzun her tarafına delikler açalım. Bu işlem hamurumuzun çok fazla kabarmadan eşit bir biçimde pişmesini sağlayacaktır.
- Üzeri için hazırladığımız malzemeleri ekleyelim ve 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Yeteri kadar pişince fırından alalım ve kaşar peynirini ilave edelim sıcağında eriyecektir.
- Nefis pizzamız hazır, Afiyetler olsun:)
DİĞER PİZZA TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ..
Henüz Yorum Yok " TEPSİ PİZZASI "