Scroll To Top
Son yazılar

BAMYA ÇORBASI

Konya'mızın bir numaralı çorbasıyla karşınızdayım. Bir sorun bilmeyen sevmeyen yoktur bizim burada. Düğünlerimizde de muhakkak yer alır. Ramazanda davet sofralarında mutlaka vardır. Yani bizim için yeri başkadır. Başımızın tacıdır bir yerde:) Yapması biraz uğraştırıcı olsada olsun yaparız da yeriz de:) Oldukça da kalorilidir kendisi bol yağlı bol salçalı eğer yemediyseniz tavsiyem vakit kaybetmeden yapın ya da Konya'ya gelin:) Buyrun tarifim..

Malzemeler:
  • 100-150 gram kuru bamya(çorbalık)
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 3 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • Limon tuzu (yeteri kadar)
  • Sıcak su (yeteri kadar)
  • tuz
Yapılışı:
  • Öncelikle tenceremize kuşbaşı eti alalım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince Yağını ilave edelim ve kısık ateşte kavuralım. Yemeklik doğradığımız soğanı ilave edelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar tamamsa salçayı ekleyebiliriz. Salçayla beraber de bir müddet kavuralım ve yaklaşık 2 lt kaynamış suyu ilave edelim. Bu şekilde çorbamız kısık ateşte en az 1 saat pişmeli.
  • Bamyayı tavaya alalım. Kısık ateşte bir müddet kavuralım. Kavrulan bamyalar elimizle ovalayarak tencereye alalım. Bir yerde ipinde sapından ayırmış oluyoruz.Üzerini geçene kadar sıcak su ve bol limon tuzu ilave ederek haşlamaya bırakalım. Yaklaşık yarım saat haşlansın. Yeteri kadar haşlanan bamyaları suyundan süzelim ve ipinden ayıralım.
  • 1 saattir kaynamakta olan çorbamıza bamyaları ilave edelim. Bu şekilde de en az 1 saat kaynamalı. Çorbamızda un yok kıvamı yoğun bir hal aldığında pişmiş demektir bu şekilde anlayabiliriz. Yoğun bir çorbadır bir nevi sulu yemek gibi düşünebilirsiniz. Çok fazla su eklemeyelim.
  • En son olarak da ekşisini ve tuzunu ilave edelim pişmesini kontrol ederek ocağımızı kapatalım.
  • Oldukça sıcak servis edelim. Afiyet olsun:)
 Diğer çorba tariflerim için lütfen TIKLAYINIZ..

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " BAMYA ÇORBASI "