Elmalı Kurabiye
Hazır bol bol elma varken yapalım bu güzel kurabiyeyi. Yumuşacık hamuru olsun içindeki elma ve tarçın olsun ayrı bir lezzette.. Denemenizi tavsiye ederim hem klasik kurabiyelerimiz arasında modası da geçmiyor:)Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Alabildiğine un
- 4-5 adet tatlı elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Fındık yada ceviz(Yeteri kadar olmayadabilir)
- Pudra şekeri(Yeteri kadar)
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında margarini, yumurtayı, sıvıyağı,sirkeyi, şekeri ve yoğurdu alalım elimizle güzelce yoğuralım.
- Kabartma tozunu, vanilyayı ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan cevizden biraz büyük şekilde bezeler yapalım.
- İç harcı için soyup rendelediğimiz elmaları şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alalım tarçın ve cevizini ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Şimdi şekil vermeye geldi sıra:) Bezeyi tezgahta daire şeklinde elimizle açalım. 1 yemek kaşığı kadar iç harcını koyalım ve gevşek bir şekilde yuvarlayalım. Tepsimize alırken yarım ay şeklinde bükelim.
- Bu şekilde hazırladığımız kurabiyelerimizi 180 derece fırında pişirelim. Çok fazla pişmeyecek biraz beyaz kalacak.
- Pişen kurabiyelerimiz biraz ılıyınca üzerine süzgeçle pudra şekeri eleyelim.
- Afiyet olsun:)
Süper yorumlar geliyor elmalı kurabiyeme gerçekten çok seviniyorum, iyi ki varsınız teşekkürler:)
YanıtlaSilSuper cigdemcim sevin
SilSevin hak ediyorsun helal sana
teşekkürler adsız takipçim çok naziksin:)
SilÇok severim ..ellerine sağlık.
YanıtlaSil