El Açması Börek
#yemekfirtinasi Herkesin annesinin yemeği ona göre en lezzetli yemektir. Annenizin en özel tarifi nedir? Bizim için siz yapar mısınız? Ben yaptım demeyi çok isterdim ama anneme yardım ettim diyelim. Zaten yapsamda annem kadar güzel yapamam onun elinin lezzeti harika her yemeği güzel yapıyor çünkü sevgisini özenini katıyor. En iyi malzemeyi kullanıyor asla hile yapmıyor. Böyle bir annem olduğu için çok şanslıyım iyi ki var ve iyi ki benim annem :)Malzemeler:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- Alabildiğine un
- tuz
- 1 kg kıyma
- 2 adet soğan
- maydanoz(yeteri kadar)
- tuz, baharat
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım kg tereyağ
- 1 su bardağı sıvıyağ
Öncelikler sütü ılıtalım ve yoğurma kabına alalım. Ardından yumurta sıvıyağ tuzunu ekleyelim karıştıralım. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Bu ölçülerden çok börek çıkıyor isterseniz ölçüyü yarıya indirebilirsiniz. Hamuru cevizden biraz büyük şekilde bezelere ayıralım ve dinlendirelim. Şimdi gelelim açmaya.
Bezemizi açabildiğimiz kadar açıyoruz. İnce olması önemli. Bu arada içimizi hazırlayalım. Kıymayı tenceremize alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından sıvıyağı(kıymanız yağlı ise eklemeyin) ve soğanı ekleyelim pişmeye bırakalım. En son olarak tuz, baharat ve maydanozunu ekleyelim. Soğumaya bırakalım. Açtığımız yufkanın içine her tarafına gelecek şekilde erittiğimiz tereyağ ve sıvıyağ karışımından sürelim.
Önce yarım ay sonra da bohça şeklinde yufkamızı kapatalım.
Nasilda guzel olmus. Elinize emeginize saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilçok güzel. çıtır çıtır. olmuşlar.ANNELER SÜPER
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşlar, sevgiler. . Beğeniler beni şımartıyor :)
YanıtlaSilGerçekten çıtır çıtır görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://cocuklarlamutfakta.blogspot.com/
Teşekkür ederim Şeniz hanımcim, sevgiler:)
YanıtlaSil