Scroll To Top
Son yazılar

Cam Bardaklarda Oluşan Lekeler Nasıl Giderilir?

Eğer bardaklarınız kristalse kesinlikle bulaşık makinasında yıkamayın. Kristal bardakların yapısı çok hassas olduğundan çizilmeye ve lekelenmeye son derece açıktır. O yüzden kristalleri elinizde yıkamanızı ve durulamadan hemen sonra da yumuşak bir mutfak beziyle kurulamanızı tavsiye ederiz.
Eğer şikayetleriniz bulaşık makinasında yıkanan bardaklarınızla ilgiliyse sorun üç temel sebepten kaynaklanıyor olabilir. Ya makinenizin tuzu bitmiştir ya bölgenizin suyu çokkireçlidir ya da kullandığınız deterjan bardaklarınızda aşınma yapan bir bileşime sahiptir.
Bardaklarınızı makineden çıkarttığınızda üzerinde damla damla lekeler varsa bunun sebebi kireçtir. Sorunu bardaklarınızı sirkeli suda bekleterek ya da makinenizin parlatıcı gözünesirke ilave ederek çözebilirsiniz.
Eğer sorun sirke ile çözülmediyse muhtemelen makinenizin tuzu bitmiştir. Tuz gözünü kontrol edip tuzunu tamamlarsanız bir sonraki yıkamada sorunun çözüldüğünü ve bardaklarınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Bardaklardaki bir diğer sorun ise sanki içinde bir film tabakası varmış gibi buzlu gözükmesidir. Bu sorun çoğunlukla deterjanınızın kimyasal bileşimiyle ilgilidir. Bazı deterjanların aşındırma özelliği daha yüksek olduğundan ötürü bardaklarda bu tip sorunlara yol açabilmektedir. Benzer bir sorun yaşıyorsanız deterjanınızı değiştirmenizi ve makinenize yıkama öncesi sirke ilavesi yapmanızı tavsiye ederiz. Ancak oluşmuş olan bu tip tabaka şeklindeki lekeler maalesef çoğunlukla kalıcıdır.

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " Cam Bardaklarda Oluşan Lekeler Nasıl Giderilir? "