Scroll To Top
Son yazılar

TARÇINLI KURABİYE

Merhabalar sevgili takipçilerim, sizlere enfes bir kurabiye tarifim var. Tarçınlı kurabiye. Hemen hemen hepiniz biliyorsunuzdur. Ama bu tarifi tam ölçüsü ile denemenizi tavsiye ediyorum. Ağızda dağılan enfes bir kurabiye. Görüntü olarak da şık bir kurabiye. Kolay kolay bayatlamayan evinizde sürekli bulundurabileceğiniz mis gibi tarçın kokan kurabiyeler.. Üstelik tarçın kokusu yoğun değil sadece aroması var o kadar. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Üstelik pratik de bir kurabiye. Buyrun tarifim..

Malzemeler:

1 paket margarin yada tereyağı (250 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğine un

Üzeri için:
1 çay bardağı toz şeker
1 dolu tatlı kaşığı tarçın(arttırılabilir)
Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış katı yağın üzerine sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyin. Elinizle yoğurun. Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ilave ederek hamuru hazırlayın. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur olması gerekiyor. Lütfen bana alabildiğine un yazıyorum diye kızmayın:)

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Köfte gibi şekiller verin. Bir tepsi dolusu kurabiyemiz oluyor. 160 derece fırında 10 dakika kadar pişirin sonra dereceyi 180 derece yapın ve 10 dakika daha pişirin. Oldukça çabuk pişen bir kurabiye. Kontrollü olarak pişirin. Kurabiyemiz beyaz kalacak çok fazla pembeleşmesine izin vermeyin.

Tarçın ve toz şekeri bir kapta karıştırın.
Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca şeker ve tarçınlı karışımımıza batıralım. Kurabiyenin sıcak olması önemli yoksa üzerine yapışmaya biliyor. İsterseniz elinize kurabiyeyi alıp hertarafına bulayın isterseniz tepsideyken üzerine bolca ekleyin.
Nefis kurabiyelerimiz hazır. Yanında sıcak bir çay yeterli:) Afiyet olsun:)

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " TARÇINLI KURABİYE "