DONDURUCUDA KIŞLIK TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR?
Malzemeler:
- 4 kg taze fasulye
- 8-10 adet domates
- 10-15 adet yeşil biber
- Fasulyeleri kırıp yıkayın ya da nasıl seviyor iseniz o şekilde doğrayın ben bıçak kullanmadan bir kaç parçaya kırıyorum bu şekilde sevdiğim için. Yıkayıp suyunu süzün.
- Domateslerin kabuklarını soyarak ister küçük doğrayın isterseniz de rendeleyebilirsiniz.Ben kabuklarını soymadan robotta çektim çok fazla suyu çıkmayacak şekilde tabi. Biberleri minik minik doğrayın miktarı azaltabilirsiniz yada sadece domatesle hazırlayabilirsiniz önemli olan fasulyenin çiğ kokusunu almak. Ben böyle daha pratik olduğu için biberi de ekliyorum.
- Fasulyelerin sığabileceği ve rahatça karıştırabileceğiniz büyüklükte bir tencereye önce domatesleri sonra da fasulyeleri koyarak kapağını kapatın. Alt kısımda olanlar daha çabuk pişeceğinden arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Fasulyelerin rengi döndükten sonra ocağı kapatabilirsiniz. Ben kendi yaptığım şekli de yazayım daha pratik oluyor ve fasulye zedelenmiyor. Düdüklü tencereye domatesin yarısını koyuyorum üzerine fasulyeyi ve onunda üzerine kalan domatesi ekliyorum. Ocağa alıyorum düdüklü ses verince dakika tutuyorum ve 5 dakika ocakta bekletiyorum. Fasulyelerim her tarafı aynı şekilde rengi dönmüş bir şekilde hazır oluyor. Başında beklememe ve karıştırmama gerek kalmıyor. Sizlere de tavsiye ederim. Deneyin lütfen.
- Soğuyan fasulyeleri birer pişirim
olacak şekilde buzdolabı poşetlerine doldurarak buzluğa kaldırın.
Fasulye yemeğini çok sevdiğimiz için her yaz bu şekilde bolca fasulye
hazırlıyorum. Kışın vaktimin kısıtlı olduğu zamanlarda hızlıca yemeğim
hazır oluyor.
Dondurulmuş fasulyenin pişirilmesini de burada anlatmak istiyorum. Yağda soğanı ve salçayı iyice kavurduktan sonra fasulyeyi donunu çözdürmeden ekleyip yarım çay bardağı kadar su ilavesiyle pişirin. Çok çabuk pişecektir. Afiyet olsun:)
NOT: Bu ölçülerden resimdeki ölçüde 6 poşet fasulye oluyor. Ona göre azaltıp arttırabilirsiniz..
Henüz Yorum Yok " DONDURUCUDA KIŞLIK TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR? "