DÜĞÜM POĞAÇA
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- Yarım su bardağından az fazla sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet yumurta(beyazı hamura sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Margarin ya da tereyağı
- Çörek otu
- Ilık suda maya eritilir ve tüm malzeme karıştırılarak hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze unla birlikte uzun ve oval şekilde açılır. Açılan hamurun üzerine margarin sürülür. Hamur rulo yapılır ve açma yapar gibi kendi etrafında döndürülür ve düğüm şekli verilir.
- Yağlı fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Puf puf yumuşacık düğüm poğaçalarımız hazır, Afiyet olsun…
Henüz Yorum Yok " DÜĞÜM POĞAÇA "