SUCUKLU KAŞARLI KAPALI PİDE
Pideyi çok seviyoruz değil mi? Her çeşiti makbul bizim için. Bugünki tarifim sucuklu kaşarlı. Harika oldu siz de mutlaka yapın. Hamuru çok lezzetliydi. İstediğim bir kıvamdaydı. Hamuruna yağ fazla eklemedim ve kaşarın sucuğun yağıyla gayet kıvamlı bir şekilde pişti. Üstelik oldukça pratik siz de şimdi hemen deneyebilirsiniz. Buyrun tarifim..Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğine un
- Kaşar peyniri rendesi(yeteri kadar)
- Halka doğranmış sucuk (yeteri kadar)
- Su ve sütü ılıtalım yoğurma kabına alalım. Maya ve şekeri ekleyelim 5 dakika kadar bekletelim. Yumurta beyazı, sıvıyağ ve tuzunu ekleyelim. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu hazırlayalım.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım ve üzerine temiz bir bezle örtelim. Yaklaşık 15 dakika bekletelim.
- Dinlenen hamurumuzu elimizle resimdeki gibi açalım.
- Kaşar peyniri rendesi ve halka sucukları yerleştirelim. Kapalı pide şeklini verelim. Sucuktan dolayı kapalı tercih ettim çünki yanabilirdi. İlerde açık pide tariflerim de olacak.
- Bütün pidelerimize şekil verdikten sonra yağlanmış tepsimize alalım ve yumurta sarısını sürelim. İsteğe göre susam atabilirsiniz. Tepside 10 dakika bekletelim.
- Bu arada fırını ısıtalım 200 derecede. Pidelerimizi sıcak fırına verelim ve üzeri kızarana dek pişirelim.
- Sıcak servis edelim. Kokusu ve kıvamı müthişti deneyin..
- Afiyet olsun:)
- Bu ölçüden 10-12 adet pidemiz oluyor bilginize..
Henüz Yorum Yok " SUCUKLU KAŞARLI KAPALI PİDE "