GÜLLAÇ
Malzemeler:
10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
Üzeri için meyve
Hazırlanışı:Süt ve şekeri ocağa alalım ve ara sıra karıştırarak sütün kaynamasını sağlayalım. Elimizi yakan bir kıvamda olacak ama süt fokur fokur kaynamayacak. Güllacımızın hamur olmasını istemeyiz elbet.
Güllaç yaprağından daha geniş bir tepsi alalım. Bir güllaç yaprağını tepsiye yerleştirelim. Üzerine 1 kepçe kadar süt gezdirelim her tarafı ıslansın. Yumuşayan güllacımızı servis kabımıza alalım. Hafif pileli yerleştirin.Yani amaç kaba sığdırmak:) Sonra biraz fındık serpiştirin. Bütün güllaç yapraklarımız bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Kalan sütten 1 su bardağı kadar ayırın geri kalan sütün hepsini güllacın üzerine dökün. Fazla olacak diye endişelenmeyin hepsini çekecektir.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben cevizi üzerine kullandım. Ara katlarda da kullanılabilir. En az 2 saat buzdolabında bekletelim. Servis etmeden önce ayırdığımız 1 su bardağı sütü kenarlardan güllacınıza dökün. Nefis pratik lezzetimiz hazır. Afiyet olsun:)
Çok teşekkür ederim, herkesin yapabileceği tarifleri yayınlamaya çalışıyorum. Yükseklerde gözüm yok:) Tabi ki en iyi tarif bloglarının arasına girmeyi isterim. Teklif güzel teşekkürler..
YanıtlaSil