Scroll To Top
Son yazılar

Haşhaşlı Kandil Simidi

Bugüne kadar onlarca simit yapmışımdır belki yüzlerce. Kaç yıllık mutfak tecrübem var sonuçta. Ama itiraf etmeliyim ki bu kadar güzelini yapmamıştım. Bu tarifimi değiştirmeyi düşünmüyorum. Susamlı, haşhaşlı, çörek otlu, ayçekirdekli vs çeşit çeşit yapabilirim. Bir arkadaşımdan almıştım tarifini ama ben birazcık değiştirdim. Aramızda daha güzel oldu:) Bi kere ağızda dağılıyor. Sirkeden dolayı kıyır kıyır, içindeki şekerden dolayı hafif tatlı ama süper bir lezzet. Samimi söylüyorum bu tarif denemeye değer. Ölçüm tamdır güvenle deneyebilirsiniz. Malzemeniz boşa gitsin istemem o yüzden de tam ölçü veriyorum. Sizlerden gelen beğenilerse gururum oluyor. 4 aydır blog yazarlığı yapıyorum ufak da olsa bir eleştiri almadım. Çok mutlu oluyorum herkese teşekkür ediyorum. Bu arada kısa sürede 10000 takipçiyi geçen facebook sayfama da beklerim. Ufak da olsa sorularınız için oradan bana ulaşabilirsiniz.. Facebook sayfam için TIKLAYINIZ..
Çenem düşmüş tarifime geçeyim en iyisi:)

Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta(Sarısı hamura beyazı dışına)
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kenevir tohumu(olmayadabilir)
  • Alabildiğine un
Üzeri için:
  • Kavrulmuş çekilmiş haşhaş(Yeteri kadar)
Yapılışı:
  • Yoğurma kabımıza oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini alalım. Üzerine sıvıyağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker, yumurta sarısını ekleyelim ve elimizle iyice yoğuralım. Kenevir tohumunu da ekleyelim. İsteğe bağlı ama tavsiye ederim çıtır çıtır yerken pek keyifli oluyor. Misafirlerim bir arada yerken sanki melodi çalıyorlardı:)
  • Kabartma tozu ve unu beraber ekleyelim. Azar azar un ilave edelim çok fazla un kabul eden bir tarif değil. Kurabiye hamurumuz çok sert olmayacak çok da yumuşak olmayacak. Yumuşak olursa pişerken yayılır. Sert olursa da şekil almaz.
  • Hamurumuz hazır. Ceviz büyüklüğünde beze yapıp tezgahta yuvarlayalım. İki ucundan birleştirip simit şekli verelim. Önce yumurta akına sonra bol haşhaşa batıralım.
  • Şekil verdiğimiz simitlerimizi 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Çok fazla pişmeyecek. Göz kararı diyelim.
  • Nefis simitlerimiz pişti bile valla harika olmuş ellerime sağlık:) Ben ve misafirlerim çok beğendik. Umarım sizde beğenirsiniz. Deneyin beğenin ve bana dönün:)
  • Çayla servis edelim.
  • Afiyet olsun:)
 Diğer kurabiye tariflerim için lütfen TIKLAYINIZ..

Paylaş:

Henüz Yorum Yok " Haşhaşlı Kandil Simidi "