Scroll To Top
Son yazılar

Karnıbahar Kızartması

 Karnıbahar kızartması  harika bir lezzet, çeşitli soslarla kızartılabilir ben bugün klasik olan tarifi vereceğim. Daha akşama var haydi bakalım mutfağa:)

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy karnıbahar
Sosu için:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ(Yeteri kadar)
Yapılışı:
  • Öncelikle karnıbaharı dal dal ayıralım ve kaynamış suda haşlayalım. Suya 1 limon suyu sıkalım ki mutfağımızda koku olmasın.
  • Yeteri kadar haşlanan karnıbaharları süzelim.
  • Sosumuzu hazırlayalım. Yumurta, un,tuz ve sütü çırpma teliyle çırpalım. Krep hamuru gibi bir kıvam elde edelim. Duru bir kıvam olursa un ekleyelim, katı kıvam olursa süt ekleyelim.
  • Tavamıza bol sıvıyağı alalım ve iyice kızdıralım. 
  • Karnıbahar dallarını önce sosa batıralım sonra kızgın yağda kızartalım.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. 
  • Afiyet olsun:)

Paylaş:

Kategoriler:

2 yorum to ''Karnıbahar Kızartması"

ADD COMMENT
  1. Karnibahari bende cok severim. Eline saglik canim. Nefis gorunuyor. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim biliyor musun karnıbahar google da aranan ilk 10 kelime arasına girmiş:) Sevgiler benden..

      Sil