Karnıbahar Kızartması
Karnıbahar kızartması harika bir lezzet, çeşitli soslarla kızartılabilir ben bugün klasik olan tarifi vereceğim. Daha akşama var haydi bakalım mutfağa:)Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnıbahar
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvıyağ(Yeteri kadar)
- Öncelikle karnıbaharı dal dal ayıralım ve kaynamış suda haşlayalım. Suya 1 limon suyu sıkalım ki mutfağımızda koku olmasın.
- Yeteri kadar haşlanan karnıbaharları süzelim.
- Sosumuzu hazırlayalım. Yumurta, un,tuz ve sütü çırpma teliyle çırpalım. Krep hamuru gibi bir kıvam elde edelim. Duru bir kıvam olursa un ekleyelim, katı kıvam olursa süt ekleyelim.
- Tavamıza bol sıvıyağı alalım ve iyice kızdıralım.
- Karnıbahar dallarını önce sosa batıralım sonra kızgın yağda kızartalım.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edelim.
- Afiyet olsun:)
Karnibahari bende cok severim. Eline saglik canim. Nefis gorunuyor. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim biliyor musun karnıbahar google da aranan ilk 10 kelime arasına girmiş:) Sevgiler benden..
Sil