Sultan Tatlısı
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 1 kabartma tozu
- Alabildiğine un
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı Mavi Haşhaş
- Fındık
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- birkaç damla limon suyu
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım. Güzelce yoğuralım, kurabiye hamuru kıvamında olsun.. Ceviz büyüklüğünde şekil verelim. Bir kaba süt bir kaba haşhaşı dökelim. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi önce süte sonra haşhaşa her tarafını kaplayalım. Üzerine fındık batıralım(iyice bastıralım ki kabarınca yüzüne çıkmasın). 180 derece fırında pişmeye bırakalım..
Bayıldım süper görüntü. Ellerinize sağlık. Ben de ilk fırsatta denemeye çalışacağım. Sevgiler. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Yağmur hanımcım umarım sizde beğenirsiniz, sevgiler :)
YanıtlaSilMavi hashas hangidi birde siyah olan var olmazmi
YanıtlaSil