Scroll To Top
Son yazılar

Browsing "Older Posts"

REZENE ÇAYI İÇEREK KİLO VERİN!

/ No Comments
Rezene Çayı nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 litre/4 su bardağı içme suyu
2 yemek kaşığı işlenmemiş rezene tohumu
Nasıl hazırlanır:
Bir demlikte 4 su bardağı suyu kaynatın. Alternatif olarak direk ketılda kaynattığınız suyu da kullanabilirsiniz. Su kaynamaya başladığında, rezeneyi ekleyin ve demliğin altını hemen kapatın.
Bir kapakla kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduğunda, rezene çayınız hazır demektir! Artık tek yapmanız gereken çayı bardağınıza, şişenize ya da termosunuza koymak. Gün boyu bu demlediğiniz çayı tüketebilirsiniz.
Eğer her sabah taze çay demlemeye zamanınız yoksa daha büyük oranda rezene çayı demleyip buzdolabında saklayabilirsiniz. Ölçüleri iki katına çıkarmanız yeterlidir.
Rezene Çayı Zayıflamanıza Nasıl Yardım Eder?
1. Rezene tohumları metabolizmayı hızlandırır: Metabolizma hızı hücrelerimiz tarafından yediğimiz yiyeceklerden alınan ve yakılan enerjiyle belirlenir. Metabolizmamızı hızlandırarak, yiyeceklerin içindeki kalorileri daha hızlı yakabiliriz, bu da bize kilo verdirir.
2. Rezene tohumları doğal bir iştah kapatıcıdır: Yapay iştah kapatıcı tabletler veya kapsüllerden mi kullanmayı düşünüyorsunuz? Onun yerine doğal iştah kesici rezeneyi kullanın. Rezene tohumunu çiğnemek doğal olarak iştahınızı azaltacaktır.
3. Rezene tohumları kanı temizler: Rezene çayı kandaki ürik asidi temizler ve karaciğerde yağ sindirimini arttırır.
4. Rezene çayının vücut üzerinde detoks etkisi vardır: Günümüz dünyasında, attığımız her adımda her açıdan bir şekilde toksik (zehirli) maddelerin saldırısına uğruyoruz. Araba eksozlarından kozmetik ürünlere kadar bu böyle. Rezene çayı bu toksik maddeleri kandan temizleyerek böbrekler tarafından süzülüp atılmalarını sağlar.
5. Rezene çayı hafif bir idrar söktürücüdür: Rezene çayını gün içinde sürekli tüketmek sıvı alımı sağladığı için dolayısıyla idrarınızı söktürür, hem de kafeine maruz kalmazsınız! Gün içinde yudum yudum içtiğiniz rezene çayı sizi uyanık ve zinde tutacaktır, böylece egzersiz yürüyüş gibi diğer aktiviteler için de enerji bulacak ve kafein gibi yorucu maddelere vücudunuzu açmak zorunda kalmayacaksınız.
6. Rezene çayının spazm çözücü özelliği vardır: Midedeki kasılmalar yüzünden bazen olduğumuzdan daha aç hissederiz. Rezene çayı bu kasılmaları hafifleterek açlık algısını beynimizden uzaklaştırır. Dolayısıyla daha az yemek yediğimiz için daha az kalori alırız ve kilo kaybederiz.
7. Rezene çayı melatonin salgısını arttırır: Melatonin beynimizde hipofiz bezi tarafından salgılanan ve uykuyu düzenleyen bir hormondur. 6-8 saatlik iyi bit uyku sağlıklı kilo verme ve kilonuzu sağlıklı bir şekilde koruma konusunda elzemdir.

YOĞURT VE LİMON YÜZ MASKESİ

/ No Comments

Yoğurt ve Limon Yüz Maskesi

Malzemeler
2 yemek kaşığı yoğurt ( ev yoğurdu varsa daha iyi olur )
1 çay kaşığı limon

Hazırlanışı ve uygulanışı
Yoğurt ve limon suyunu bir kapta iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayarak 20 dakika bekleyin. 20 dakika sonra ılık suyla yıkayıp durulayın. Bu maskeyi gün aşırı olarak kullandığınızda sivilcelerden ve sivilce izlerinden kurtulurken elastik ve yumuşak bir cilde sahip olursunuz. Limonun içerisindeki asitlerin göz yakıcı etkisi bulunduğu için maskeyi uygularken göz ve göz çevrenizi korumaya özen gösterin. Ayrıca limon suyu cildinizi güneş ışınlarına duyarlı hale getireceği için bu maskeyi uyguladıktan sonra güneşe çıkmayın. Bu sebeple maskeyi gece uygulamanız önerilir.
  • Yağlı cilde sahip kişiler maskeye bal ekleyebilirler. Bu maskeye bal ekleyerek siyah noktaların tedavisi için de kullanılabilir.
  • Maskeye bir çay kaşığı karbonat ekleyerek peeling etkisi yapabilirsiniz.
  • Aynı maskeyi elinizde limon yoksa portakalla deneyebilirsiniz, limon kadar etkili olmasa da yine de etki edecektir. Cildinize yenilenme hissi verecektir.
  • Maskeyi tüm yüzünüze uygulamadan önce az bir noktaya değdirerek cildinizin alerji gösterip göstermeyeceğini test edebilirsiniz.

PİRİNÇ MASKESİ İLE 10 YAŞ GENÇLEŞİN!

/ No Comments

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?


Malzemeler:


3 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı bal

Pirinç Maskesi Tarifi


İlk önce 3 çorba kaşığı pirinci güzelce yıkıyoruz. Pirinç suyunu dökmüyoruz.
Süzdürdüğümüz pirinci az miktardaki su ile güzelce haşlıyoruz. Bütün suyunu çekmesini bekliyoruz.
Haşlanmış pirinç soğuduktan sonra bal ve süt ile karıştırarak krem kıvamına getiriyoruz.
Hazırladığımız kremi yüzümüze dairesel masaj yaparak uyguluyoruz.
Maskenin yüzümüzde kuruması için bekliyoruz.
Maske kuruduğunda pirinci yıkadığımız su ile yüzümüzü yıkıyoruz.

*Pirinç Maskesi, her cilt yapısı için uygun bir maskedir. Sizlerde uygulayarak değişimi farkedebilirsiniz.

ÇİKOLATALI KOLAY RULO PASTA

/ No Comments
Merhabalar sevgili takipçilerim uzun zamandır aklımda olan bir tarifi sizler için hazırladım. Çok seviyorum bu pastayı. Lokum gibi harika oluyor. Bol çikolata ve kaymak tadında krem şantinin harika uyumu. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Ben kekimi kendim hazırladım tarifini yazacağım. Yalnız söylemek istiyorum ki bu pasta da kakaolu kek yerine hazır baton kek, evde kalmış kek, pandispanya, tencerede kek vs yani herhangi bir kakaolu kek kullanabilirsiniz. Buyrun bu güzel tarife..

Malzemeler:

Kek için:


3  yumurta
3 klasik  kahve  fincanı  toz  şeker
3  klasik  kahve  fincanı  un
3 yemek kaşığı kakao
1  kahve  fincanı su
1  paket  kabartma tozu


Hazırlanışı:


Öncelikle  oda  sıcaklığındaki  yumurtaları  karıştırma kabına  kırın  ve   mikserle  1  dakika  çırpın.
Toz  şekeri  ekleyip  4  dakika  daha  çırpın  ve un,kakao,su  ve  kabartma  tozunu  ekleyip  tahta  kaşıkla  karıştırın.


Kek kalıbına yada tepsiye kek harcını alın ve pişirin.


Arasında  Kullanmak  İçin:

1  paket  sade kaymak tadında krem şanti (normal de olur)
Yarım  çay bardağı  Hindistan cevizi
1  su  bardağı  süt


Kek ufaladıktan sonra içine eklemek için:

1 su bardağı benmari yöntemi ile eritilmiş çikolata
yarım çay bardağı süt
Hazırlanışı:


Öncelikle  keki  pişirip  soğutun. Bildiğiniz bir kek tarifini de yapabilirsiniz. Kek  pişerken  çikolatayı benmari usulü eritin. 

Diğer  tarafta  krem şantiyi  karıştırma  kabına  alıp sütü  ekleyin ve  krema  kıvamı  alana  kadar çırptıktan sonra  Hindistan cevizini  ekleyip karıştırın  ve  soğuması  için dolaba  kaldırın.

Kek  pişip  soğuduktan sonra  elinizle  bir  kap  içerisine  ufalayın. Çikolatayı ve yarım çay bardağı sütü ufaladığınız kekin üzerine  döküp  yoğurun.

Düz  bir  zemine  streç  film  serin  ve  üzerine  hazırladığınız  karışımı  alıp  dikdörtgen  olacak şekilde yerleştirin Ben hafif hafif elimi suya batırarak yaydım kek harcımı. Soğuyan  şantiyi  pastanın üzerine döküp  spatula  ile  düzeltin ve  rulo  şeklinde  sarın. Resimler yardımcı olacaktır. En az 2  saat  dondurucuda  bekletin. Üzerini kakao ve çikolata sosu ile süsleyin. 1 gece öncesinden hazırlayabilirsiniz. Nefis pratik rulo pastamız hazır. Göze de hitap ediyor. Denemelisiniz. Afiyet olsun:)



SİYAH NOKTA İÇİN JELATİN MASKESİ

/ No Comments
Jelatin Maskesi için Gerekli Malzemeler:

Toz jelatin (Jelatin aromalı olmamalıdır. Aromalı jelatinler leke bırakabilir.)
Süt

Uygulanışı:

Isıya dayanıklı bir kabın içerisinde 1 çorba kaşığı toz jelatin ile 1,5 çorba kaşığı sütü ekleyerek karıştırıyoruz. Bu karışımı mikrodalga fırına atıp yalnızca 10 saniye kadar ısıtıyoruz.
Karışım akışkan bir kıvamda oluyor. Bu akışkan maskeyi de tüm yüze veya sadece siyah noktalarınızın bulunduğu bölgeye sürüyoruz. Maske kuruyuncaya kadar bekliyoruz ve daha sonra elimizle maskeyi yüzümüzden soyuyoruz.

*Bu maske yüzdeki tüm ölü hücreleri ve siyah noktaları temizliyor. Eğer ki evinizde mikrodalga fırın yoksa bir karışımı hazırladığınız kabı tencereye koyun ve yarısında gelecek kadar su doldurup birazcık ısıtabilirsiniz.

4 GÜNDE 4 KİLO DİYETİ

/ No Comments
 4 günde 4 kilo diyeti
Uyanınca: 3 adet hurma veya 2 adet incir veya 3 adet kayısı + 1 bardak su
7:30:1 adet elma veya 1 adet armut veya 2 adet mandalina veya 1 avuç yaş üzüm veya 1 adet portakal+1 bardak su
09:00: 3 adet hurma veya 2 adet incir veya 3 adet kayısı + 1 bardak su
11:00: 3 adet hurma veya 2 adet incir veya 3 adet kayısı + 1 bardak su
12:30:Salata(10 yaprak marul + 1 adet domates+1 adet salatalık+1 tatlı kaşığı zeytin yağı) tuz ve limon eklenebilir başka bir şey koyma+1 bardak su
14:00: 3 adet hurma veya 2 adet incir veya 3 adet kayısı + 1 bardak su
15:30: 3 adet hurma veya 2 adet incir veya 3 adet kayısı + 1 bardak su
17:00: 1 adet elma veya 1 adet armut veya 2 adet mandalina veya 1 avuç yaş üzüm veya 1 adet portakal+1 bardak su
18:30: 3 adet hurma veya 2 adet incir veya 3 adet kayısı + 1 bardak su
20:00: Salata(10 yaprak marul + 1 adet domates+1 adet salatalık+1 tatlı kaşığı zeytin yağı) tuz ve limon eklenebilir başka bir şey koyma+1 bardak su
21:30: 1 adet elma veya 1 adet armut veya 2 adet mandalina veya 1 avuç yaş üzüm veya 1 adet portakal+1 bardak su
Yatarken: 3 adet hurma veya 2 adet incir veya 3 adet kayısı + 1 bardak su

HAVLU PEÇETE İLE TAŞ GİBİ EV YOĞURDU

/ 1 Comment
Merhabalar sevgili takipçilerim, uzun zamandır aklımda olan bir püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim. Çok mesaj alıyorum yoğurtla ilgili. Benim yoğurtum kaşıkla kalıp gibi alınmıyor diyen takipçim çok fazla. Aslında inanın bütün püf noktalarını veriyorum yoğurt yapımının. Ama bu püf noktasını şimdiye kadar yayınlamamıştım. İşinize yarayacağına eminim. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Buyrun tarifim..

Malzemeler:

2 lt tam yağlı süt (sütçüden)
2 yemek kaşığı  taze yoğurt

Havlu peçete

Hazırlanışı:

Öncelikle sütçüden süt alıyoruz. Sütü kaynatalım ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha kaynatalım. Böylece sütümüz biraz koyulaşacak suyu buharlaşacak. Yoğurt yapacağımız kaba sütü alalım ve ılımasını bekleyelim. Serçe parmağımızla sütün sıcaklığını test edelim. Parmağımız ne yanacak ne yanmayacak. Ilıkla sıcak arası bir kıvam :)

Sütümüzden 1 çay bardağı kadar ayıralım. Bir kase de 2 yemek kaşığı yoğurdu bu sütle ayran kıvamına gelene kadar çırpalım ve sütün üzerine bir kenardan dökelim. Yoğurt yaptığımız kabın kapağını kapatmıyoruz üzerine bez örtelim yada makarna süzgeçi gibi bir şey kapatıp yoğurdumuzu iyice sarıp sarmalayalım. Amaç kapaktan buharlaşan suyun yoğurda damlayıp kıvamını bozmasını önlemek. Evimizin en sıcak bölümüne yoğurdumuzu sarsmadan götürelim ve iyice sarıp sarmalayalım.

Yaklaşık 4 saatte yoğurdumuz hazır olacak. Lezzeti derseniz fena değil mi desem mükemmel mi desem :) Tabi ki mükemmel, Afiyet olsun :)
Buraya kadar herşey normal yoğurt mayalama tarifi eminim hepiniz biliyorsunuz. Yoğurdumuzu dolapta 1 gün bekletelim. Daha sonra tezgah üzerine alalım. 2 kat havlu peçeteyi az bir kısmı yoğurt üzerine yapıştıralım. Kalan kısmı yani fazla olan kısmı kaptan dışarıya çıkacak. Uç kısmına da bir tabak bırakalım. Peçetenin çektiği su bu kapta toplanacak. Dilerseniz bu suyu içebilirsiniz. Hatta bir bilgi aktarayım ki ev yoğurdundaki bu yeşil su aç karna içildiğinde 1 numaralı kabızlık önleyici özelliktedir. Muhteşem bağırsak çalıştırıyor. Özellikle bebeklerde çok işe yarıyor:) 

Anlatamamış olabilirim fotoğraflar yardımcı olacaktır. Havlu peçete yoğurt içinde bulunan fazla suyu emecek ve peçete uç kısmına bıraktığımız kapa bırakacak. Ben 1 saat kadar beklettim. Probiyotik suyunda biliyorsunuz çok fazla ziyan etmek istemedim. Siz eğer daha sert bir kıvamda olmasını istiyorsanız daha fazla bekletebilirsiniz. Nefis ev yoğurdumuz hemde taş gibi:) hazır. Beğeni, öneri ve eleştiriye açığım. Herhangi bir sorunuz varsa sizi facebook sayfam ÇiğdeM'ce Lezzetler e beklerim. Sevgilerimle..

EBRULİ KEK

/ No Comments




Merhabalar sevgili takipçilerim her gün yeni bir lezzet ekliyorum siteme. Bugünkü tarifim özellikle kremalı kekleri sevmeyenler için. Her zamanki yaptığımız keki biraz daha gösterişli hale getirebiliriz diye düşünüyorum. Çok da zevkli inanın. Ben genelde bu şekilde yapıyorum tavsiyemdir. Buyrun tarifim..

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kakao
1 adet kürdan


Hazırlanışı:

Yumurta ile şekerimizi her zamanki gibi krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dk. çırpalım. Ardından süt ve yağı da ilave ederek malzememizi iyice özleştirelim ve elekten geçirdiğimiz un. Vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyip sade bir kek hamuru elde edelim. Hazırladığımız hamuru ikiye bölelim. Ben pek ikiye bölememişim ama siz bölün:) Sade olan kek harcımıza 2 yemek kaşığı un ekleyerek tekrar çırpalım. Diğer kek harcımıza da 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek çırpalım. Kek harcımız sade ve kakao yani her ikiside normalde biraz daha katı bir kıvamda olacak. Sıvı olursa dibe çöker renklerimiz karışır. Kek harcımdan benim 3 su bardağı kakaolu 2 su bardağı sade kek harcım oldu. Bu yüzden kakaoludan başlayarak tepsime aldım.

Buraya kadar ne yaptık tekrarlayayım hafif yağlanmış tepsiye kakaolu sade olacak şekilde ben çiçek resmi koyu renk olsun diye kakoluyu en üste denk getirecek şekilde ekledim. Bu işlemden sonra yapacağımız tek şey kürdan ile şekil vermek. Tepsinin tam ortasına bir kürdan batırın. Diğer bir kürdan yardımı ile yoksa bıçakla da yapabilirsiniz. Pizza dilimleri yapar gibi yukarıdan aşağıya doğru keserek 8 parça oluşturalım ve ardından bu üçgenlerin tam ortasından içten dışa doğru 8 parça çizelim. Burada resimler yardımcı olacaktır. Şeklimiz aynen kendisi oluşuyor dilerseniz farklı sanatlarda yapabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda farklı sanatlar yapacağız takipte kalalım. Kekin yumuşaklığı tadı da çok güzel. Dilim fotoğrafını alamadım ama o da çok güzeldi. Mutlaka deneyin. Çayla servis edelim. Afiyet olsun :)

TEREYAĞ PEKMEZ MUCİZESİ (ÖKSÜRÜK İÇİN)

/ No Comments
Tereyağı ile pekmezin mucizesine tanık olun. Pekmez gerçekten çok güzel bir nimet. Geçmeyen kuru öksürük dediğimiz öksürükte çok etkili. Ben karabiber-pekmez ikilisini de çok kullanırım. Pekmez tereyağı ise boğazı mikroplardan temizliyor. Bronşiti olan çocuklarınızda da kullanabilirsiniz. Kesinlikle ilaçlardan daha iyi..

Malzemeler:

2 yemek kaşığı pekmez (dut pekmezi de olur)
1 yemek kaşığı tereyağı

Uygulanışı:

Pekmezi ısıtın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Bulamaç gibi oluyor rengi değişiyor. Sabah akşam 1 yemek kaşığı için. Bu karışım boğazdaki mikropları öldürürür. Şifa olsun:)