Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı tahin (az gelirse biraz daha ekleyin)
- 1 su bardağı kadar pekmez(damak tadınıza göre eksiltebilirsiniz)
- 3,5-4 su bardağı un
- 2 Kabartma tozu
- Susam(yeteri kadar)
Yapılışı:
- Öncelikle yumurta ve şekeri mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika
çırpalım. Ardından sütü, sıvıyağı, unu ve kabartma tozunu ekleyelim
çırpmaya devam edelim. Normal kek hamurundan biraz katı olacak çünkü
üzerine tahin döktüğümüzde tahin dibe çökmemeli. Ben sizin için ölçtüm
tam 3,5 bardak un kullandım ama az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Her yerini iyice yağladığımız fırın tepsimize harcımızı alalım.
- Şimdi sıra tahinde 1 su bardağı tahini daha fazla da olabilir kekin üzerini kaplayacak şekilde dökelim.Kaşık yardımıyla üzerini düzeltelim. Üzerine göz kararı susam atalım.
- Eveeet kekimiz fırına girmeye hazır. 180 derece fırında yaklaşık yarım
saat pişirelim. Fırına göre değişebilir kontrol etmeyi unutmayın.
- Piştikten sonra kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca kaşık yardımıyla pekmez gezdirelim.
- Bu kek inanın çok lezzetli ve besleyici. Tahin pekmez olması sizi korkutmasın oldukça da hafif bir kek. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
- Çayla servis edelim, Afiyet olsun:)
Diğer kek tariflerim için lütfen
TIKLAYINIZ..
Paylaş:
Henüz Yorum Yok " TAHİN PEKMEZLİ KEK "