Scroll To Top
Son yazılar

GARNİTÜRLÜ PİLAV

Malzemeler:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı baldo pirinç (önceden suya ıslatalım)
  • 1 şişe hazır garnitür (büyük boy)
  • 1 kutu konserve mısır
  • 2 bardak sıcak su
  • tuz
Yapılışı:
  • Seramik Pilav tenceremize sıvıyağ ve tereyağını alalım. Yağımız eriyince pirinci ekleyelim. 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edelim ve kısık ateşte 5 dakika kadar kavuralım. 
  • Suyunu ilave edelim ve kısık ateşte 5 dk kadar pişirelim. Daha sonra garnitür ve mısırları ilave edelim, pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim. Pişmesini kontrol ederek ocaktan alalım ve üzerine temiz bir bez örterek demlenmeye bırakalım. 
  • Şık sunum açısından ben kek kalıbında şekil verdim tavsiye ederim.
  • Gerçekten çok lezzetli ve görüntüsü harika. Deneyin lütfen.
  • Afiyet olsun :)
Püf nokta: Garnitürü ve mısırı başta eklerseniz çok ezilir..

Paylaş:

Kategoriler:

1 yorum to ''GARNİTÜRLÜ PİLAV"

ADD COMMENT
  1. Kullandığınız garnitürlü pilav resmi bana ait. Resmin orjinali bilgisayarımda ve fotoğraf makinamda kayıtlı. Siz izinsiz resimleri çalıyorsanız, tariflerinize de ne kadar güven olur acaba. Sizin yaptığınız sahtekarlığı bulduğum her siteye yazacağım, bilginize. Ya da resminizi kendi resminizle de değiştirebilirsiniz. Tercih sizin.

    YanıtlaSil