Malzemeler:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı baldo pirinç (önceden suya ıslatalım)
- 1 şişe hazır garnitür (büyük boy)
- 1 kutu konserve mısır
- 2 bardak sıcak su
- tuz
Yapılışı:
- Seramik Pilav tenceremize sıvıyağ ve tereyağını alalım. Yağımız
eriyince pirinci ekleyelim. 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edelim ve
kısık ateşte 5 dakika kadar kavuralım.
- Suyunu ilave edelim ve kısık ateşte 5 dk kadar pişirelim. Daha sonra
garnitür ve mısırları ilave edelim, pilavımız suyunu çekene kadar
pişirelim. Pişmesini kontrol ederek ocaktan alalım ve üzerine temiz bir
bez örterek demlenmeye bırakalım.
- Şık sunum açısından ben kek kalıbında şekil verdim tavsiye ederim.
- Gerçekten çok lezzetli ve görüntüsü harika. Deneyin lütfen.
- Afiyet olsun :)
Püf nokta: Garnitürü ve mısırı başta eklerseniz çok ezilir..
Paylaş:
Kullandığınız garnitürlü pilav resmi bana ait. Resmin orjinali bilgisayarımda ve fotoğraf makinamda kayıtlı. Siz izinsiz resimleri çalıyorsanız, tariflerinize de ne kadar güven olur acaba. Sizin yaptığınız sahtekarlığı bulduğum her siteye yazacağım, bilginize. Ya da resminizi kendi resminizle de değiştirebilirsiniz. Tercih sizin.
YanıtlaSil