FiNCANDA CEViZLi KEK
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Üzeri için yeteri kadar ceviz
- Bütün malzemeleri bir kaba alalım ve çırpma teliyle akışkan bir kıvama gelene kadar çırpalım.
- Türk kahvesi fincanlarımızı güzelce yağlayalım. Fincan seçimi önemli burada üste doğru daralan bir fincan olmamalı. Mümkünse dümdüz bir fincan yoksa üste doğru genişleyen bir fincan tercih edelim.
- Kek harcımızı yağladığımız fincanlara pay edelim ve üzerine ceviz ekleyelim. Bütün fincanlar yarıdan biraz fazla dolunca tenceremize alalım. Herhangi bir tencere olabilir yalnız biraz derin olmalı.
- Tenceremizin dibine 2,5 su bardağı suyu alalım. Fincanlarımızı yerleştirelim ve üzerini önce bezle sonra tencerenin kapağıyla kapatalım.
- Yüksek ateşte pişmeye bırakalım. Bu andan itibaren 20 dakika boyunca tencere kapağı açılmayacak. Su kaynayınca ocağımızın altını iyice kısalım. Suyun kaynadığı anlaşılıyor fincanlar birbirine deyiyor.
- 20 dakika sonra kapağı açalım ve kürdanla pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştiyse alalım pişmediyle suyunu kontrol edelim. Su hiç kalmadıysa azcık ekleyip tekrar bez ve kapağı kapatarak pişmeye bırakalım.
- Kekimiz piştikten sonra kapağı açık ılıyana kadar bekleyelim.
- Gelelim fincandan çıkarmaya ben zorlanmadım. Çok ince uçlu bir bıçakla kenarlarından gevşeterek aldım. Aynı yöntemle veya kürdan yardımıyla çıkarabilirsiniz.
- Nefis hemen çay demlemeliyim keklerim şu an beni bekliyor:)
- Afiyet olsun:)
Bu cevizli kekler çok lezzetli görünüyor.elinize sağlık.Bloglara bakarken siteniz ilgimi çekti.Krem şantili kurabiyeyi ben de yapıyorum.Sizin gibi Konyalıyım ama Akdeniz'de yaşıyorum.benim bloğum dahaçok yeni adı pembezambak.wordpress.com
YanıtlaSil