Ayva Tatlısı
Malzemeler:
- 3 adet orta boy ayva
- 2 su bardağı su
- Toz şeker
- Bir çimdik gıda boyası
- Yarım paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Öncelikle bir kaba su dolduralım ve içine yarım limon sıkalım. Ortadan ikiye böldüğümüz ayvaları çekirdeklerini temizledikten sonra bu suda biraz bekletelim. Kararma olmaz böylece. Tencereye ayvaları sıralayalım ve her bir ayvanın üzerine dolu dolu 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edelim.
2 bardak suya azcık gıda boyası atalım ve tencerenin dibine bu suyu dökelim. Gıda boyası yoksa ya da kullanmak istemiyorsanız ayvalardan çıkan çekirdekleri pişerken tencereye koyalım. Çekirdekler hem güzel aroma bırakır hemde renk. Bende kullandım zaten. Gelelim pişirme işlemine. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk pişmesi gerekiyor. Pişerken 20 dak sonra ayvaların iç yüzlerini çevirelim ki rengini iyi çeksin. Pişmesini çatalla kontrol ederek ocağımızı kapatalım. Soğuduktan sonra servis edelim. Çok lezzetli oluyor. Ayvayı meyve olarak sevmeyenler için yada hafif tatlılardan hoşlananlar için ideal bir lezzet. Afiyet olsun :)
Üzeri için ben krem şanti kullandım ama kaymak da çok yakışır diye düşünüyorum, bir de ayva kabuklarını ben soymadım rahatsız da etmedi, tercihi size bırakıyorum.. Afiyet olsun:)
Nefissss olmuş canım …
YanıtlaSilEllerine sağlık…
Sevgiler...
Teşekkürler canım kabul ediyorum gerçekten nefisti :)
YanıtlaSil